4 lutego uczniowie klas 1-3 uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. Zamiast książek każdy uczeń przyniósł do szkoły zdrową żywność, z której wspólnie w wychowawcami przygotowali smaczne posiłki. Uczniowie uczestniczyli również w zajęciach kształtujących zdrowe nawyki żywieniowe, dowiedzieli się o pochodzeniu produktów rolnych oraz o przeciwdziałaniu marnotrawienia żywności. Z przygotowanych posiłków uczniowie zjedli wspólne śniadanie. W naszej szkole od początku roku szkolnego codziennie, uczniowie wraz z nauczycielami spożywają wspólne śniadania, połączone z degustacją owoców, warzyw, mleka i ich przetworów, które otrzymujemy w ramach Programu Dla Szkół.
Taki smaczny i zdrowy dzień był też okazją do integracji uczniów i odnowienia przyjaźni po długiej przerwie związanej z nauczaniem zdalnym.
Dziękujemy Wspaniałym Wychowawcom klas 1- 3 za przygotowanie i organizację tego wyjątkowego dnia dla uczniów – Pani Halinie Damasieiwcz, Pani Małgorzacie Kmak, oraz Pani Marii Rola. Uczymy przez doświadczenie! Dziękujemy Drogim Rodzicom za dostarczenie zdrowej żywności.